Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Massada

10 september 2022    20:30 - 23:55

€ 17,50
Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren.
Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70’er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat en uitsluitend eigen nummers speelt.
Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland en was trendsetter voor het gebruik van percussie binnen een band en hun muziekstijl waar o.a. percussionist Nippy Noya deel van uit maakte. Door hun spectaculaire optredens onder meer op Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld.
Bekende hits zijn o.a. Dansa, Latin dance en Sayang E dat een nummer 1. Hit is geweest en gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe.
Sajang E is het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden.

 


De supportact voor deze avond is Lagu²-Band
Het was 26 augustus 1959 toen de eerste twaalf Molukse gezinnen aankwamen op kamp Vosseveld te Winterswijk. Inmiddels meerdere generaties verder kunnen we stellen dat deze gezinnen en hun nageslacht Achterhoekse Molukkers c.q. Molukse Achterhoekers zijn geworden.
Honderd procent Winterswijkers, maar altijd met respect voor hun Maluku oorsprong. Van de vele mooie kwaliteiten die ze met hun nieuwe thuisland deelden was hun aandeel in de popmuziek-scene ook van meer dan grote waarde. Grote namen zijn door de jaren heen nog altijd op nationale en internationale podia te bewonderen. Denk daarbij aan Massada, Daniël Sahuleka, Nippy Noya enzovoorts.
In Winterswijk waren het Pieter Dekker en Jonas & Jopie Taihuttu die een pas op de plaats maakten. Sterker nog, ze gingen een paar stappen terug naar de bron van hun muziekhistorie. Ze richtten een band op die de nummers uit hun jeugd opnieuw ten gehore ging brengen. Dit alles, omdat je deze prachtige Molukse volksliedjes nooit mag vergeten en dat ze altijd gespeeld moeten blijven. Onder de naam Lagu²-Band (vrij vertaald Liedjesband) spelen ze de traditionele klassiekers zoals Lembe Lembe; Gandong É; Mande Mande enzovoorts.
Vele feesten, bijeenkomsten, muziekfestivals zijn inmiddels getuige geweest van de sfeervolle klanken die altijd uitnodigend werken voor mensen die willen dansen en meezingen. Oude generaties die geëmotioneerd raken bij het horen van hun muziek en jonge generaties die verbonden blijven met hun voorouders en hun voorgeschiedenis.
Lagu²-Band is echter voor iedereen een muziekfeest. De met name majeur-gekleurde liedjes zijn aanstekelijk en beroeren elke muziekliefhebber. Niet in de laatste plaats om de meerstemmige zang, die altijd subliem door de vloeiende gitaarpartijen wordt ondersteund.
Trots zijn ze op het feit dat ze op 10 september 2022 in het voorprogramma mogen spelen van Massada in het Winterswijkse openluchttheater.
In het najaar komt de band uit met een single. Dit is een eigen bewerking van de traditional Mande Mande.


Lagu²-Band is:

Pieter Dekker – gitaar/lead-zang
Jonas Taihuttu – gitaar/zang
Jopie Taihuttu – bas/zang
Michel Johannis – gitaar/zang
Raymond Ubbink – percussion/zang

 

Klik hier om Tickets te reserveren!

Gegevens

Datum:
10 september 2022
Tijd:
20:30 - 23:55
Kosten:
€ 17,50
Site:
https://www.theaterdestorm.nl/voorstelling/massada_openluchttheater/

Organisator

OLT

Locatie

Openluchttheater Winterswijk
De Huininkmaat 6
Winterswijk, 7101 JJ
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *