Archief

Tributeband Black Star:
David Bowie – The Thin White Duke een onsterfelijke legende – 5 juni 2022


Wat een top band deze Trubute to David Bowie.
Onder leiding van Marcel Kramer en Han van de Essenburg speelden ze alle hits van deze legendarische zanger op deze zwoele zomeravond.


Reuring theater met Guppie – 22 mei 2022
Een erg leuke kindervoorstelling!


U2 Experience – 11 september 2021
Wat een prachtig optreden van @crystaldreamnl 👌 De regen had deze avond wel een grote rol maar ondanks dat was het een fantastische sfeer!


Helligen Hendrik – 5 september 2021
Op 5 september 2021 hadden we een vol openluchttheater bij Helligen Hendrik!
Bekijk hier de foto’s.


Afscheid van de oprichters van het Openluchttheater Winterswijk – 5 juli 2021
Ze waren al een poosje gestopt als bestuurslid maar op 5 juli 2021 konden wij eindelijk officieel afscheid nemen van de oprichters van ons prachtige openluchttheater, Veronie Snijder, Ank Govers en Ineke van der Lans. In 2004 begonnen de initiatieven om het oude en vervallen openluchttheater (gebouwd in 1947) weer nieuw leven in te blazen. Samen met de vrijwilligers hadden we een hele gezellige middag en konden we eindelijk weer elkaar in levende lijve ontmoeten en uitkijken naar de komende evenementen.


Muziekvereniging Excelsior – 20 juni 2021
Ons theater is ook te huur voor uw eigen evenement! Zo was Muziekvereniging Excelsior te gast voor hun jaarlijkse zomerconcert en kon men dit bekijken via de livestream, verzorgt door Soundsolution!


De lokale CDA afdeling te gast – 11 juni 2021
Sinds lange tijd was er tijdens deze lockdown/coronaperiode week weer activiteit in ons theater. De Winterswijkse afdeling van het CDA was te gast en had haar jaarlijkse ledenvergadering!


Sneeuw! – 8 februari 2021
Vandaag geen voorstelling 😂😂


Interview RTV Slingeland – 20 juni 2020
Deze dag was er weer wat activiteit te bespeuren in het Openluchttheater. Vrijwilligers hebben een deel van het verzakte stoepje opnieuw gelegd en onze voorzitter en secretaris werden geïnterviewd voor RTV Slingeland.


Open dag in het openluchttheater – 15 september 2019
Hieronder een leuk interview met onze voorzitter Veronie Kramer op RTV Slingeland.
Interview

Jubileumvoorstellingen 15 september 2019

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail”]


 
 
 

Zondag 7 juli 2019

Openlucht Kerkdienst van de Protestantse Gemeente

Naar schatting tussen de 250 en 300 mensen hebben deze kerkdienst in het Openluchttheater bezocht. De dienst werd geleid door Ds. F. Hovinga. Verdere medewerking van de PGW-band, muscialgroep Noach en het Young@Heart team. Voor de kinderen was er een speciale speelhoek ingericht.


Woensdag 3 juli 2019

De Vriendelijke Draak

Wat wil je nog meer, veel publiek, mooi weer en een fantastische voorstelling voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Theatergroep de Grote Haay speelde deze middag in het Openluchttheater Winterswijk “De Vriendelijke Draak”. Een spannende en muzikale poppentheater-voorstelling voor kleuters over draken en vooroordelen. Aan het eind van de voorstelling wordt de draak ‘ontgriezeld’ en mogen de kinderen de draak aanraken.


Zondag 30 juni 2019

Flamenco, vuur en passie.

De voorstelling Mil Familias was een groot succes. Veel publiek, Spaans weer, sangria, tapas en muziek en dans. Alle zintuigen kregen deze middag een cadeautje in het schitterende Openluchttheater Winterswijk.

Gitaar: Edsart Udo de Haas
Dans: Conchita Boon
Percussie: Udo Demandt
Zang: Juan Peñas

 
Zaterdag 1 juni 2019

Tribute night Amy Winehouse en Bob Dylan

De jaarlijkse Tributenight in het Openluchttheater vond dit jaar plaats op 1 juni. Op het podium van het nagenoeg uitverkochte theater speelden The Amy Winehouse Undercoversessie & the Originators plus supportact: Bob Dylan Tributeband Desire.

Dinsdag 14 mei 2019

Soep van de dag

Meer dan 500 leerlingen van de groepen 1 en 2 van de Winterswijkse basisscholen hebben genoten van een humoristisch poppenspel waarin een vuist wordt gemaakt tegen het plastic afval.

 
6 JULI 2018

OPENLUCHTBIOSCOOP

Op vrijdag 6 juli presenteerde het Openluchttheater Winterswijk op een groot scherm de film The Commitments in de buitenlucht. Een unieke filmbelevenis in het Openluchttheater! Voor aanvang van de film kon het publiek alvast genieten van de ambiance en een hapje en een drankje. Ook na de film werd er nog gezellig nageborreld.

 
 
 
30 juni 2018

De Poes op Laarzen

Op zaterdag 30 juni was in het Openluchttheater de familievoorstelling Poes op Laarzen te zien. Dit muzikale sprookjestoneel werd gespeeld door de Gagelspöllers uit Nijverdal. Een grote groep kinderen (en ouders en grootouders) konden genieten van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen.
Door de slimme en onnavolgbare streken van de gelaarsde Poes wint molenaarszoon Hans in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven.
Het was een gezellige middag met gratis ranja voor de kinderen.

 

 
 
23 juni 2018

Vriendenconcert Classic WM

Op deze prachtige midzomeravond gaf Classic WM een concert voor vrienden en sponsors. Er werd een selectie uit het repertoire van het koor gezongen waarbij diverse solo’s door eigen talent werden uitgevoerd. Het programma na de pauze werd afgesloten met “Va Pensiero” uit de bekende opera Nabucco van Verdi waarbij ook het publiek de mogelijkheid kreeg om mee te zingen. Daarna kon iedereen nog gezellig nagenieten met hapjes en drankjes in de prachtige omgeving van het Openluchttheater met muziek van de huis-dj van Classic WM, Marjon Westerdiep.

2 juni 2018

Tribute Night

Op zaterdagavond 2 juni was er de Tribute Night met twee tributebands: The Travelin’ Band – Creedence Clearwater Revival Tribute en Yada Yada – Herman Brood Tribute.
Na het succes van vorig jaar (Pink Floyd en Led Zeppelin) was het dit jaar de beurt aan The Travelin’ Band – Creedence Clearwater Revival Tribute. De band bracht een oprecht intense ode aan John Fogerty en de zijnen. In hun korte bestaan brachte Creedence Clearwater Revival vele wereldhits voort. In het nagenoeg uitverkochte openluchttheater genoot het publiek van bekende nummers zoals Bad Moon Rising, Hey Tonight, Proud Mary en Susie Q. Hits die tot op de dag van vandaag nog bestaansrecht hebben. De band Yada Yada brengt een Herman Brood Tribute. Brood zoals we ons Brood herinneren: strakke, puntige Rock and Roll waar het zweet vanaf spat. Yada Yada bracht een respectvol eerbetoon aan een van Nederlands grootste Rockers aller tijden Herman Brood.

  
 
9  juli 2017

Roofvogelshow

Zondag 9 juli was er in het Openluchttheater een spectaculaire roofvogelshow. Een geweldige roofvogeldemonstratie met veel informatie over roofvogels. De valkeniers van Settels lieten zien welke band er kan ontstaan tussen de mens en roofvogels met wederzijds respect. Tijdens deze show werden er onder het publiek 2 workshops verloot!
Aanvang 16 uur. Entree € 5,-.

5  juli 2017

Woensdag 5 juli voorstelling “ik zou wel een kindje lusten”

A.s. woensdag hebben wij voor U de kindervoorstelling “Ik zou wel een kindje lusten” van Joes Boonen. Een leuke voorstelling om met de kinderen naar toe te gaan. Een vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio & Dorothée de Monfreid. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
Aanvang van de voorstelling is om 15 uur. Kaarten à €5.- in de voorverkoop bij Boekhandel Kramer of direct voor de voorstelling aan de kassa.

 

  

 

10 juni 2017

Tribute bands groot succes

Zaterdagavond 10 juni was er een fantastisch muziekfeest in het Openluchttheater. Twee tribute bands en gezellig genieten met hapjes en drankjes van onvergetelijke nummers van Pink Floyd (Floyd Rose) en Led Zeppelin (Kashmir).

 

 

 

 

 

 

 Mei 2017

Rabobankactie Hart voor de Achterhoek

De Rabobankactie Hart voor de Achterhoek 2017 was ook voor ons Openluchttheater een groot succes. Wij danken iedereen die een stem op ons heeft uitgebracht.

 

9 september 2016

Het theaterseizoen is op een mooie manier afgesloten. Onder de meest fraaie weersomstandigheden werd het muzikale toneelstuk Agnes B. opgevoerd door theatergroep Bluv. Een goedgevuld theater kon genieten van fraai spel in een speels decor aangevuld met avondrood, wassende maan en heldere hemel.
Voor volgend seizoen liggen de eerste plannen alweer klaar.

10 december 2016

Wereldlichtjesdag

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat op de tweede zondag in december Wereldlichtjesdag wordt georganiseerd. Dan staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op die manier wordt er een lichtpuntje geboden in deze donkere dagen. Het is een moment van herinnering aan de kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” ten gehore gebracht.
Dankzij de hulp van velen kon Mercedes Goud dit evenement in het Openluchttheater Winterswijk in het Huininkmaatpark laten plaatsvinden. Er zijn mooie foto’s gemaakt en beschikbaar gesteld door Eric Schreuder en Douwe Haandrikman. Zo kan ook iedereen die er niet bij kon zijn een idee krijgen van de sfeer van die avond.

ZITCOMFORT

november 2016

OBELINK Vrijetijdsmarkt heeft het Openluchttheaterkussentjes geschonken. Hiermee zal het zitcomfort op de harde banken aanzienlijk worden verbeterd. Zo kun je volgend seizoen nog meer genieten in het openluchttheater.