Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hilgerländer Musikanten

6 juni 2022    14:30 - 17:00

€ 7,50

!! Voorstelling Hilgerländer Musikanten wordt verplaatst!!

Samen met de musikanten hebben we helaas moeten besluiten om de voorstelling van maandag 2e pinksterdag 6 juni te verplaatsen naar een later tijdstip.
De reden hiervoor is dat er in het pinksterweekend erg (te) veel wordt georganiseerd en het zou jammer zijn als hierdoor maar weinig bezoekers naar het theater komen. De kaarten die reeds verkocht zijn blijven geldig maar kunnen ook weer worden ingewisseld bij Theater de Storm.

Blijf ons volgen voor de nieuwe datum en onze andere voorstellingen!

Een fantastische kapel van 19 enthousiaste en ervaren muzikanten uit alle windstreken van de Achterhoek. Onder leiding van kapelmeester André van Huizen brengen zij een breed repertoire van Egerländer en Moravische muziek uit de Alpenlanden.

In 1976 waren er in Meddo enkele muzikanten die, zonder dirigent muziek maakten op kermissen en feestjes. Ze noemden zich “Opraapcombo”. Na enkele jaren werd het allemaal wat serieuzer en werd de naam veranderd in Opraapkapel. Inmiddels was Hugo Klein Severt als dirigent aangetrokken. Hij was de aangewezen persoon om de kapel leiden. Serieus en verstand van muziek. In 1982 werd voor het eerst aan een concours deelgenomen en werd meteen het hoogste aantal punten behaald. Een gigantisch succes.

Het orkest kreeg steeds meer vorm en in 1984 werd de naam gewijzigd in “De Hilgeländer Musikanten”.

Regelmatig werd aan concoursen  deelgenomen, waaraan onder leiding van Hugo Klein Severt een intensieve voorbereiding vooraf ging.Er werd net zo lang geoefend dat alles goed en verantwoord klinkt. De resultaten waren erna. De Hilgeländer Musikanten kwamen uit in de Topklasse.

Begin jaren ’90 werd het orkest uitgebreid met een klarinettensectie. Daarmee kwam men op concoursen, maar ook bij andere optredens nog completer voor de dag. Met name het showprogramma werd zeer hoog beoordeeld.

Orkestleiding
Van 1999 tot 2005 werd het dirigeerstokje van de Hilgeländer Musikanten gehanteerd door Bennie ter Heijde, die zijn perfecte gevoel voor de muziek op muzikanten en publiek wist over te brengen. Sinds september 2005 is John Wagenvoort de muzikaal leider.

Tickets aan de kassa of klik hier om tickets te reserveren!

Gegevens

Datum:
6 juni 2022
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€ 7,50

Organisator

OLT

Locatie

Openluchttheater Winterswijk
De Huininkmaat 6
Winterswijk, 7101 JJ
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *